Is de nieuwe iPhone 11 het upgraden waard?

Repairking probeerde na de Apple keynote deze week de nieuwe iPhones al kort. Waarom zou je als iPhone-gebruiker een van de nieuwe iPhone 11-modellen kopen?

De iPhone 11 is de opvolger van de iPhone XR en heeft de snelste smartphone chip ooit. Daarnaast komt Apple met de geavanceerdere en duurdere iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max, beide met drie cameralenzen aan de achterkant.

iPhone 11 – Wat is er nieuw?

De grootste verandering van de iPhone 11 Pro vinden we aan de achterkant, namelijk een opvallende driedubbele camera. Samen met de flitser zijn is deze in een kleine verhoging verwerkt samen met de flitser. De nieuwe 12 megapixel-sensor heeft een kijkhoek van 120 graden en vergezelt de twee andere 12 megapixel-camera’s. De nieuwe groothoeklens is handig tijdens het maken van panorama foto’s. Tijdens het maken van een foto kun je gemakkelijk tussen de drie camera’s schakelen. De iPhone 11 Pro kan net als de iPhone XS twee keer optisch inzoomen, waarbij je iets dichterbij haalt zonder kwaliteitsverlies.

Afgezien van de driedubbele camera is er aan het uiterlijk van de iPhone 11 pro weinig veranderd. Het toestel heeft nog steeds een inkeping aan de bovenkant van het display en afgeronde schermranden. Ook de grootte van het 5.8 inch scherm is niet veranderd.

 

Nieuwe selfie camera

Ook de selfie camera van de iPhone 11 Pro is verbeterd. Deze heeft nu 12 megapixel en voortaan kun je ook 4k-video’s opnemen met de voorste camera. De iPhone 11 Pro heeft nu ook een speciale nachtmodus. Ook de True Tone-flitser is helderder en de camera app slimmer. De software herkent bijvoorbeeld wat je probeert te fotograferen, en past de instellingen hierop automatisch aan.

 

Haptic touch

De nieuwe iPhone 11 Pro kan nu tot vier meter onder water gebruikt worden, let wel; wij raden zwemmen met de iPhone in zout water ten zeerste af! Verder heeft de iPhone 11 Pro een True Tone-scherm (oled), hdr-ondersteuning en een hoge pixel dichtheid. Apple heeft 3D Touch geschrapt en in plaats daarvan kun je met Haptic Touch aan de slag, wanneer je je vinger iets langer op het vinger laat rusten verschijnt een menu met extra opties, de telefoon geeft dan feedback via de ingebouwde trilmotor.

 

Opladen iPhone 11

De iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro beschikken over de nieuwe een A13-chip. Deze processor is krachtiger en energiezuiniger dan de A12 uit de iPhone XS. De vraag is natuurlijk in hoeverre je dit verschil gaat merken. Qua opslag kun je bij beide modellen kiezen uit: 64, 256 en 512GB opslag.

 

iPhone 11 pro accuduur en draadloos opladen

Een andere belangrijke verbetering is de accuduur. Volgens Apple gaat de iPhone 11 Pro nu vier uur langer mee dan de iPhone XS, terwijl de 11 Pro Max zelfs vijf uur langer mee zou moeten kunnen. De iPhone 11 Pro wordt geleverd met een 18 Watt draadloze oplader. Dit is een groot voordeel ten opzichte van vorige modellen, die standaard met een normale oplader werd geleverd. Beide nieuwe iPhones ondersteunen draadloos opladen.

 

Dus: is het verstandig om de nieuwe iPhone 11 Pro te kopen? Wij weten het nog niet. De verschillen zijn minimaal, op een betere chip en extra camera na. Maar als je van fotografie houdt is de driedubbele camera van de iPhone 11 Pro met al zijn instel opties zeker heel interessant. Ook de nieuwe selfiecamera en nachtmodus zul je absoluut kunnen waarderen!