6 Superhandige Whatsapp Hacks

WhatsApp, wie gebruikt het niet dagelijks? Wij hebben speciaal voor jou een aantal superhandige WhatsApp functies op een rij gezet die je vast nog niet kent!

 

Notificaties van groepen (tijdelijk) uitzetten

Sommige groepsgesprekken kunnen erg lang duren…Dan kan het irritant worden, want voor je het weet staat je telefoonscherm vol met meer dan honderd notificaties. Dat kun je aanpassen!

Zo regel je dat: Open het groepsgesprek, druk op de naam bovenin het scherm en geef aan hoe lang deze chat stil moet zijn.

Herinneringen

Krijg je een bericht waar je op wilt reageren maar het komt nu even niet uit? WhatsApp stelt je in staat om een kleine reminder bij een bericht te plaatsen, zodat je er later aan herinnerd wordt om een reactie te sturen.

Zo regel je dat:
Veeg een chat naar rechts en markeer het bericht als ongelezen. Er verschijnt dan een blauw vierkantje met “ongelezen” naast het bericht. Op deze manier zie je op je beginscherm van WhatsApp de melding dat er een berichtje “open” staat.

 

Meekijken niet gewenst

Zit je net met iemand in gesprek of staat je leidinggevende achter je en dan krijg je net een appje binnen…;-) Het is niet altijd wenselijk dat iedereen meeleest. Gelukkig is er een optie om dit uit te schakelen.

Zo regel je dat:
Ga naar de iPhone instellingen voor meldingen/ notificaties en schakel de voorvertoning/preview uit. Je krijgt dan wel te zien dat je iemand een bericht hebt ontvangen, maar de inhoud komt niet op het beginscherm te staan. Nu moet je eerst WhatsApp openen om de chat te lezen.

Gebruik WhatsApp op je computer

Als je aan het werk bent, kan het irritant zijn om steeds je telefoon op te pakken om berichten te beantwoorden. Je kunt ook rechtstreeks vanaf je computerWhatsAppen.

Zo regel je dat:
Ga naar web.whatsapp.com en scan de QR-code die je in beeld ziet via de app op je telefoon. Voilà, je kunt WhatsApp op je computer gebruiken.

Reageer direct op een bericht in een groepchat

Soms is het handig om tijdens een discussie in een groep chat direct te kunnen reageren op een bepaald bericht zonder dat iedereen het kan lezen.

Zo regel je dat:
Ga naar het bericht waar je op wilt reageren en houd het net zo lang ingedrukt tot er een rijtje opties verschijnen. Je kunt kiezen uit doorsturen, kopiëren, verwijderen of stuur deze persoon een direct bericht. Kies de laatste optie. Je wordt nu naar een chat scherm met alleen deze persoon geleid.

Gebruik vette, doorgehaalde en schuin gedrukte tekst

De echte liefhebber kan zijn of haar berichtjes opleuken, door verschillende codes te gebruiken.

Zo regel je dat:
– Als je je tekst tussen twee *’s zet, word je tekst vetgedrukt,
– Tekst tussen twee _’s schuin gedrukt
–  Tekst tussen twee ~’s haalt je tekst door.

Typen kost wat meer werk, maar dan heb je wel wat!