7 signalen dat het tijd is om de batterij van je iPhone te vervangen

Loopt je iPhone batterij snel leeg? Wordt je iPhone warm? Laadt je iPhone niet meer op of heel traag? Is het herstarten van je iPhone routine geworden? Verlang je terug naar de dagen dat je apps snel laadden en je YouTube-video’s kon bekijken tot je batterij 5 procent was?

Iedereen weet hoe irritant het is als je iPhone batterij slecht presteert. Bij Repairking krijgen we dagelijks de vraag ‘Denk je dat mijn iPhone een nieuwe batterij nodig heeft?’. Daarom deze zeven tips die je kunnen helpen uit te zoeken of het tijd is om je iPhone batterij te vervangen.

 

1. Je batterij is de iPhone ontgroeid

Als de batterij en opgezwollen en de behuizing bol staat, moet deze natuurlijk worden vervangen! Zelfs als hij niet heel erg gezwollen is, moet je onmiddellijk actie ondernemen om de batterij veilig te verwijderen. Maar let op: je wil de batterij niet doorprikken en de giftige inhoud ervan vrijgeven.

Vroege tekenen van een gezwollen batterij zijn: een wazig wit scherm, scheiding tussen scherm en telefoonbehuizing, of “squishiness” van het scherm (geen zichtbare scheiding, maar je scherm beweegt een beetje wanneer je de randen van uw telefoon knijpt). Gelukkig voor jou, is er geen reden tot paniek – we hebben precies aangegeven wat we moeten doen met een gezwollen batterij hier.

2. Je iPhone sluit onverwacht af

Als je iPhone zichzelf plotseling uitschakelt wanneer de batterij half leeg is (of rond de 20-30%), kan de kalibratie zijn uitgeschakeld. Volg deze stappen om de iPhone opnieuw te kalibreren:

Gebruik de iPhone totdat deze zichzelf uitschakelt vanwege een bijna lege batterij.
1. Sluit de iPhone aan op een betrouwbare oplader en laat hem ononderbroken opladen tot hij 100 procent bereikt.
2. Zodra de iPhone volledig is opgeladen, voer je een zachte reset uit door de slaap / waakknop en de thuisknop (slaap / waak en een van de volumeknoppen op een iPhone X/XS/11) ingedrukt te houden totdat het Apple-logo verschijnt. Als dat niet het probleem van je batterij oplost, is de batterij mogelijk de schuldige en moet deze worden vervangen.

 

Technische uitleg: Li-ion batterijen hebben een spanningsbereik waarin ze veilig werken, en dit wordt afgedwongen door het stroomcircuit. Naarmate Li-ionen ouder worden, groeit hun interne weerstand. Wanneer de telefoon iets processor-intensief doet, trekt hij veel stroom. Laat deze stroom door de verhoogde batterijweerstand en je krijgt extra warmteontwikkeling en een aanzienlijke spanningsval. Deze spanningsafname schakelt het stroomcircuit uit om de batterij af te sluiten om deze te beschermen tegen diepe ontlading. Als gevolg hiervan wordt de telefoon uitgeschakeld. Vervolgens stopt het stroomverbruik, waardoor de batterijspanning weer naar normale gebruiksparameters zakt en is de cyclus klaar om zich te herhalen.

 

3. Als je een iPhone 6/7 of hoger hebt, en deze voelt traag aan

Als je iOS 11.3 of hoger gebruikt, kun je het slachtoffer worden van ‘throttling’. Je kunt dit bewijzen of weerleggen door deze stappen te volgen:

Tik op de app Instellingen, selecteer de optie Batterij in de lijst en selecteer vervolgens Batterijstatus (bèta). Onder Piekprestaties, als je deze fout ziet:

… dan wordt je telefoon ‘gesmoord’ en profiteer je van een batterijvervanging.

 

4. Als je een iPhone 5s hebt en deze een opvallend korte batterijduur heeft.

Als je een iPhone 5s (of iPhone 5 of 4S), wordt je telefoon absoluut niet beïnvloed door CPU-beperking. Dat betekent dat het enige batterij probleem die je tegenkomt, een kortere gebruikstijd is. Omdat alle batterijen verbruiksgoederen zijn, neemt de hoeveelheid lading die ze kunnen vasthouden af naarmate ze ouder worden.

 

5. Je iPhone werkt alleen als hij aangesloten is op de lader.

Als de batterij helemaal leeg is, kan de telefoon niet opstarten, zelfs niet als deze is aangesloten. Als de telefoon echter nog steeds kan worden opgestart wanneer deze op een voedingsbron is aangesloten en naar behoren werkt, is de batterij of de batterijconnector zeer waarschijnlijk de schuldige.

 

6. Je iPhone wordt heet

Je iPhone-batterij genereert warmte tijdens het opladen. De lithium-ionbatterijen in je smartphone zijn ontworpen om de hitte te internaliseren en te beschermen tegen de andere delen van de telefoon. Dus als je merkt dat je iPhone warm wordt of zelfs te heet is om aan te raken, is het misschien tijd voor een nieuwe batterij. Maar houd rekening met je omgeving – als je selfies neemt op het strand onder de hete zon, is het waarschijnlijk de zon. Batterijen zijn temperatuurgevoelig, dus bescherm ze dienovereenkomstig.

 

7. De iPhone batterij maximumcapaciteit is rond 83% (of lager).

Je verwacht het niet maar zodra de maximum capaciteit onder de 83% komt is je batterij bijna altijd aan vervanging toe. Je vindt de maximum capaciteit van de batterij onder Instellingen -> Batterij -> Batterij conditie. Soms geeft je iPhone reeds ‘Reparatie’ aan als batterij status, dan weet je genoeg!

 

Uiteindelijk, zoals bij alle verbruiksartikelen, worden batterijen ouder en moeten ze worden vervangen. We hopen dat deze lijst je heeft geholpen om uit te zoeken of je batterij aan vervanging toe is.

Maak afspraak