7 tips voor als je iPhone scherm niet reageert

Reageert je iPhone scherm niet? Zo krijg je hem weer aan de praat!

Het gebeurt zelden dat een iPhone scherm niet meer aangaat of niet meer reageert op aanraking. Wanneer je iPhone scherm niet aangaat of je iPhone scherm niet werkt, hoeft dit niet direct een groot probleem te zijn.

Hieronder vind je een aantal tips die kunnen helpen het probleem op te lossen. Het probleem met een niet reagerend iPhone scherm kan door verschillende dingen worden veroorzaakt, soms is het softwaregerelateerd, soms schade aan het iPhone aanraakscherm of de iPhone zelf, of misschien een aantal andere problemen.

 

 

Wat als je iPhone scherm niet reageert

We hebben verschillende stappen voor het oplossen van problemen met een niet-reagerend scherm op een iPhone, als je iPhone niet goed reageert op aanraking en het scherm niet zo goed lijkt te werken als zou moeten met aanraakinvoer. Volg onderstaande stappen en je zou het probleem zelf moeten kunnen verhelpen.

 

1: Reinig het scherm en je vingers

Het eerste wat je wilt doen, is het iPhone scherm en je vingers schoonmaken. Als je een hoesje of een dikke screenprotector op de iPhone hebt, wil je deze wellicht ook verwijderen.

Afnemen met een zachte katoenen doek is vaak voldoende om iets van het aanraakscherm van het iPhone-scherm te verwijderen, maar mogelijk wil je een licht vochtige (en ik bedoel een beetje, nooit genoeg vocht om te druppelen) doek gebruiken om het scherm schoon te vegen.

Wat betreft je vingers, een stylus of andere invoerapparaat, zorg er gewoon voor dat ze schoon en droog zijn. Was je handen of vingers bij twijfel. Een droge huid maakt in het algemeen niet uit en zou geen problemen met het aanraakscherm moeten veroorzaken, maar als je handen nat zijn, kan dat problemen veroorzaken.

Zorg ervoor dat het scherm schoon is en dat je handen schoon en droog zijn.

 

2: iPhone resetten

Vaak zal het herstarten van de iPhone het niet-reagerende touchscreen repareren, maar een harde herstart is vaak gemakkelijker, zeker als je iPhone ‘bevroren’ is.

Hard restarten is eenvoudig, maar het hangt ervan af welk iPhone model je hebt:

Om een iPhone 7 en nieuwer geforceerd opnieuw te starten zonder op de Home-knop te klikken:

– Houd de VOLUME OMLAAG-knop samen met de AAN / UIT-knop ingedrukt totdat je het Apple-logo ziet.

– Om de iPhone 6s (of ouder) opnieuw te starten: Houd de Home-knop en de Power-knop ingedrukt totdat je het Apple-logo op het scherm ziet.

Wanneer je de iPhone reset, zou het touchscreen weer goed moeten werken als het een eenvoudig softwareprobleem is, zoals een bug of een software die vastloopt met iOS of een app.

Uit ervaring weten we dat bij de iPhone 7, 8 en X het scherm soms even helemaal niet meer reageert, de iPhone resetten lost het bijna altijd op.

 

3: Verwijder of update Apps

Soms reageert een iPhone-aanraakscherm niet bij slechts één bepaalde app. Als dit het geval is, is het probleem waarschijnlijk die app en niet het touchscreen van de iPhone, maar omdat de app open is op het moment dat de app niet meer reageert waardoor de iPhone “bevriest”. Een bevroren app reageert vaak helemaal niet op invoer via het aanraakscherm, maar als u op de startknop drukt, wordt de app vaak verlaten en gaat terug naar het startscherm.

Als het aanraakscherm niet werkt in een bepaalde app, kun je proberen om deze eerst bij te werken. Open de App Store en controleer of er updates beschikbaar zijn voor de betreffende app, installeer deze als er een update beschikbaar is.

Als er nog steeds een probleem is met het aanraakscherm bij een specifieke app nadat je die app hebt bijgewerkt, kun je deze ook verwijderen en de problematische app opnieuw installeren. Start de iPhone opnieuw om te zien of alles werkt zoals verwacht.

Als het iPhone scherm werkt met elke andere app behalve de problematische, is die specifieke app waarschijnlijk het probleem en heeft het waarschijnlijk helemaal niets met het scherm of de iPhone te maken.

 

4: Maak iOS-opslag vrij

Wanneer er op een iPhone geen opslagruimte beschikbaar is, gaat het soms mis en dat kan een niet-reagerend iPhone scherm veroorzaken.

Zorg ervoor dat er voldoende iPhone opslag beschikbaar is op het apparaat. Je kunt dit controleren in Instellingen> Algemeen> Opslag en gebruik> Opslag beheren. Probeer minstens een paar honderd MB beschikbaar te hebben, zo niet een paar GB, aangezien iOS echt slechter gaat presteren met te weinig beschikbare ruimte.

Het verwijderen van ongebruikte apps is een gemakkelijke manier om wat opslagruimte te herstellen.

 

5: Is het iPhone scherm gebroken of reageert het iPhone scherm uit zichzelf?

Is de iPhone beschadigd of gevallen? Als het scherm gebroken is en niet meer (goed) reageert, uit zichzelf dingen gaat aanklikken of slechts gedeeltelijk nog reageert dan is het tijd om je iphone scherm te laten vervangen.

Als een iPhone is gevallen, is het ook mogelijk dat interne componenten los zijn geraakt, waardoor het aanraakscherm mogelijk niet werkt.

Als de iPhone duidelijke zichtbare schade heeft en het iPhone touchscreen niet werkt, is de schade waarschijnlijk de oorzaak. Kom langs voor een iPhone scherm reparatie en laat hem door ons nakijken.f

 

6: Heeft de iPhone waterschade?

Waterschade kan ook een iPhone scherm of zelfs de hele telefoon verpesten. Soms kun je geluk hebben en blijft de telefoon werken, al dan niet na een snelle waterschade service waarbij de iPhone van binnen droog en schoon wordt gemaakt.

iPhone drogen met rijst

Tip: vergeet het zelf drogen van een natte iPhone met rijst, dit werkt in 99% van de gevallen NIET en zorgt ervoor dat je te laat bij een professionele reparateur komt die de telefoon had kunnen redden. Bij waterschade geldt: hoe sneller je de telefoon na laat kijken en drogen bij een reparateur, hoe hoger de kans op succes!

 

7: iPhone touchscreen werkt nog steeds niet?  Tijd voor meer serieuze maatregelen!

Als het aanraakscherm van de iPhone nog steeds niet werkt, kunt je proberen een back-up van het apparaat te maken en het vervolgens via iTunes te herstellen. Zorg ervoor dat je vooraf een back-up van de iPhone maakt in iCloud en / of iTunes.

Als de iPhone niet reageert omdat deze niet volledig meer opstart en ‘vastzit’ op het Apple-logoscherm, is dat een ander probleem en heeft het helemaal niets te maken met het aanraakscherm – je kunt het meestal verhelpen met een herstel- of DFU-herstel.

 

————-

Werkt je iPhone touchscreen na al deze tips nog steeds niet? Als de bovenstaande tips het probleem toch niet hebben kunnen verhelpen, is het tijd om contact met ons op te nemen. Klik op de ‘Maak afspraak’ knop hieronder of bel ons via (030) 7370008. Wij lossen het probleem direct voor je op, vaak terwijl je wacht!

Maak afspraak