iOS 11 Alles Wat Je Wilt Weten

De nieuwste versie van Apple’s iOS is uit,  iOS 11! Wij hebben alvast een sneak preview gehad en delen graag met u de meest opmerkelijke en leukste vernieuwingen!

iOS 11 Interface verbeteringen

iOS 11 heeft subtiele ontwerpveranderingen aan de interface en elementen. Het tekstformaat is zwaarder aangezet, apps zoals rekenmachine en telefoon hebben een nieuwe look, en het scherm Lock en Control Center zijn volledig opnieuw ontworpen.

Control Center

Het Control Center is nu volledig aanpasbaar. Het is niet meer verdeeld over meerdere schermen, en 3D Touch-integratie is uitgebreid, zodat u meer kunt doen zonder de Instellingen-app te openen.

Meldingencentrum

Het Lock-scherm is het samengevoegd met het meldingencentrum . Als u op het scherm naar beneden schuift om de meldingen te openen, wordt nu het vergrendelingsscherm weergegeven. De ‘Vandaag’ weergave blijft beschikbaar met een veeg opzij.

Siri

Siri heeft een meer natuurlijke stem en is intelligenter dan ooit. Siri leert gebruikersvoorkeuren en synchroniseert deze informatie over meerdere apparaten, waardoor de persoonlijke assistent je beter zal begrijpen en anticiperen op wat je wilt. Siri kan ook Engels vertalen in verschillende talen zoals Spaans en Chinees, en er is een betere Siri-integratie met Apple Music.

iPad

Voor de iPad heeft Apple een reeks nieuwe functies geïntroduceerd die hem veelzijdiger maakt dan ooit tevoren. Er is nu een dock onderaan het scherm dat het gemakkelijk maakt om apps te starten en te schakelen tussen apps, en er is een nieuwe App Switcher die vergelijkbaar is met Mission Control op de Mac, zodat u alles waar u aan werkt één oogopslag kunt zien. Voor iPad Pro-eigenaren biedt de Apple Pencil meer, en meerdere apps, zoals Mail en Notes, ondersteunen inline-tekenen.

Drag en Drop

Met Drag and Drop kunt u content zoals afbeeldingen en links van de ene app naar de andere slepen, en op zowel de iPad als de iPhone is er een nieuwe Finder-style-app voor het beheren van bestanden.
Deze nieuw app toont alle bestanden die lokaal opgeslagen zijn, in iCloud Drive, in apps en in cloud services van derden zoals Dropbox en Google Drive.

Toetsenbord

Er zijn nieuwe toetsenbordfuncties , zoals een one-handed toetsenbord op de iPhone en een “Veeg” optie om sneller nummers en symbolen op de iPad te typen en veel van de ingebouwde Apple apps hebben nieuwe functionaliteit- en feature updates.

WiFi wachtwoord delen

Een iOS-apparaat dat een wachtwoord voor een WiFi-netwerk kent, kan het delen met een ander apparaat in iOS 11, door een nieuw ‘wachtwoord delen’ pop-up die verschijnt wanneer twee apparaten dicht bij elkaar zijn.

Notities

Notities bevat nu ook een optie voor het inscannen van documenten.

Maps

Maps biedt meer informatie waaronder uitgebreidere routebeschrijvingen, snelheidsinformatie en plattegronden voor winkelcentra en luchthavens.

Music

Apple Music bevat een nieuwe functie waarmee u kunt zien waar uw vrienden naar luisteren en uw eigen muziek delen.

Audio volume

Wanneer u een video kijkt en het volume instelt, belemmert de ingebouwde iOS-volume schuif het scherm niet langer. In plaats daarvan is er een kleine schuifregelaar in de rechterbovenhoek van de video.

Camera

De functie Memories in Photos is slimmer dan ooit, en in de Camera app zijn Portret Mode en Live Foto ‘s verbeterd met nieuwe opties waaronder nieuwe filters en het bewerken van Live foto’s. Foto’s en video’s ook nemen minder ruimte op door gebruik van de nieuwe HEIF- en HEVC-formaten .

Homekit

HomeKit ondersteunt nu luidsprekers en er is een nieuw AirPlay 2 protocol dat multi-room functionaliteit omvat.

Niet storen tijdens het rijden

Niet storen is uitgebreid om notificaties te onderdrukken terwijl een voertuig in beweging is.

Apple Pay

Berichten krijgen ook ondersteuning voor een nieuwe persoonlijke Apple Pay- functie, waarmee u geld via een iMessage naar vrienden en familie kunt verzenden en iMessages zelf worden opgeslagen in iCloud in een toekomstige update. (Werkt nog niet met deze update)

App Store

De App Store is ook volledig vernieuwd in iOS 11, er zijn nu twee verschillende secties voor apps en games. Er is ook een nieuwe ‘Today’ -weergave die dagelijks nieuwe inhoud bevat, zodat het gemakkelijker kan worden om nieuwe applicaties en games te ontdekken.

Nog meer weten over de iOS 11 update?

Bezoek de Macrumors site. (engels)

Vanaf 19 september is de update naar iOS 11 beschikbaar.