iPhone 4s geen verbinding wifi netwerken

NU IN 90% VAN DE GEVALLEN TE VERHELPEN!

Een veelvoorkomend probleem met de iPhone 4S is dat hij niet goed kan verbinden met wifi netwerken of zelfs geen netwerken meer kan vinden. Dit lijkt te komen door de laatste firmware update van Apple die veroorzaakt dat je iPhone 4s geen verbinding wifi netwerken maakt. iOS versie 6.1.3 lijkt dit probleem te veroorzaken met wifi en bluetooth verbindingen waarbij deze het soms wel (even) doen en dan ineens weer niet.

Symptomen iPhone 4s geen verbinding wifi

Als je recentelijk je iPhone hebt geupdate met iTunes naar versie 6.1.3 dan kun je hier dus helaas last van hebben. Symptomen zijn:
– wifi doet het soms wel, maar meestal niet
– je hebt recentelijk je iOS versie geupdate via iTunes naar 6.1.3
– na reboot doet wifi het eerst wel even maar daarna toch weer niet
– de wifi verbinding verbreekt plotseling
– het wifi schuifje is ‘lichtgrijs’ en niet aanklikbaar
– ook de bluetooth verbinding kan dezelfde problemen hebben

Voorlopig nog geen oplossing

Je kunt de op je iPhone geinstalleerde iOS versie controleren door in je iPhone naar instellingen/algemeen/info te gaan. Hier staat achter het kopje ‘versie’ welke versie je van iOS hebt. Nu zou je verwachten dat je door het zgn. iOS downgraden naar 6.1.2 het probleem kunt oplossen, echter het downgraden is niet mogelijk voor de iPhone 4S. De enige remedie is af te wachten tot Apple met een nieuwe update komt.

Let op; als dit probleem zich alleen voordoet bij u thuis en u op andere plaatsen wel wifi netwerken kunt gebruiken, dan ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij uw router.

Zie ook deze thread op de Apple website, of dit artikel (engels).

Update november 2014. Ondanks dat Apple geen update heeft uitgebracht die dit probleem verhelpt, kan RepairKing u uit de brand helpen. Wij hebben inmiddels een methode ontwikkeld die een kans op succes geeft van 90%! Heeft u last van dit probleem, kom dan bij ons langs en laat ons uw wifi repareren. En… lukt de reparatie om wat voor reden toch niet dan kost het u ook niets!