Anti identiteitsdiefstal- en beveiligings apps voor je mobiele telefoon

online-identiteits-diefstalNu cybercriminelen steeds vaker hun pijlen richten op smartphones en tablets, zijn we door onze grote afhankelijkheid van deze mobiele apparaten vatbaarder voor identiteitsdiefstal en online fraude.

Volgens Lifelock.com komt identiteitsdiefstal veelvuldig voor en omvat fraude met o.a. creditcards, leningen, bank, overheidsdocumenten, belastingen en meer.
Een manier voor dieven om prive-informatie te bemachtigen voor het plegen van dit soort fraude is via mobiele telefoons.

Voorkom identiteitsdiefstal en bescherm uw mobiele apparaat met deze beveiligings apps:

Keeper Password & Data Vault

De Keeper Password & Data Vault is een gratis en handige security app die een scala aan functies biedt voor het veilig opslaan en gebruiken van logins en privé informatie. Van het bijhouden van meerdere inlog gegevens en rekeningnummers tot gevoelige bankgegevens en creditcardnummers.

Uw informatie wordt in deze app versleuteld opgeslagen en is alleen voor u toegankelijk op elk gewenst moment op elke locatie. De app kan ook sterke wachtwoorden genereren en uw favoriete websites openen en daarbij automatisch de login gegevens voor u invullen.

Hotspot Shield VPN

Hotspot Shield VPN beschermt uw persoonlijke gegevens en online surfgedrag op openbare hotspots. Zodra de app wordt gelanceerd, dient u een profiel voor uw iPhone te downloaden. Als u voor het eerst een privacy beschermings app gebruikt, is het wellicht raadzaam om te selecteren dat het privacy schild te allen tijde aanblijft, in plaats van handmatige activering. Niet alleen zal uw telefoon en internet activiteit hack-proef zijn, de app zal zelfs webpagina’s sneller laden!

Twitter Secure

Voor de doorgewinterde twitter gebruiker is er Twitter Secure. De Twitter app die voorkomt dat hackers je Twitter account kunnen infiltreren en manipuleren. Deze app is vooral handig voor social-media specialisten die professionele Twitter-accounts beheren.

Als u professioneel twittert, bent u met deze app veilig want elke tweet wordt secure verzonden zonder risico op een hack. Of u nu twittert op uw iPhone, de luchthaven of op uw iPad thuis, u hoeft zich geen zorgen te maken dat iemand ongewenst toegang verkrijgt tot uw Twitter-account. De app’s opstart code beveiliging, auto-lock en auto logout zorgen er daarnaast voor dat uw basis beveiliging op orde is.