Hoe gebruik je de functie “Raise to Speak” op je iPhone?

siri raise to speakVoor de Siri gebruikers onder ons die niet meer zonder deze interactieve persoonlijke assistent kunnen is er nog een ideale functie die toegevoegd kan worden aan de functies van je telefoon! De functie heet “Raise to speak”. Door je telefoon naar je oor te brengen activeer je deze zeer handige functie.

 

Wat is Siri eigenlijk?

Siri is een uitstekende persoonlijke assistent op de Iphone die door spraakherkenning allerlei handige functies voor je kan uitoefenen.
Door simpelweg een druk op de home knop kan je Siri vragen diverse interactieve acties voor je uitvoeren. Denk hierbij aan de volgende handige functies:
– Bellen
– Reminders instellen
– Het weerbericht interpreteren
– Sms berichten versturen
– Emails versturen
– Agenda’s beheren
– Notities maken
– Muziek afspelen
– Routebeschrijvingen opvragen
– Op internet iets opzoeken

 

Wat is “Raise to speak” voor een functie?

Zoals de naam al aangeeft, kun je met de functie “Raise to speak” op een zeer eenvoudige wijze Siri activeren door je telefoon naar je oor te brengen. Door je telefoon in een opwaartse beweging naar je oor te brengen zal Siri worden geactiveerd en kan je bijvoorbeeld meteen iemand bellen.

 

Hoe installeer je “Raise to speak” op je Iphone?

Ga naar instellingen, algemeen. Kies voor Siri en zet de functie “Raise to speak” op “aan”. Vervolgens moet je de juiste beweging onder de knie krijgen. Het is belangrijk om je telefoon op de goede hoogte te houden. De beweging begint met de telefoon verticaal voor je gezicht te houden en qua hoogte iets lager dan je oren. Om de functie te activeren maak je nu de beweging alsof je de telefoon opneemt door deze aan je oor te leggen. Hierdoor draai je de telefoon als het ware horizontaal. Na een paar keer proberen heb je in “no time” door hoe je deze handige “Raise to speak” moet activeren.

Natuurlijk, kan je deze interactieve functie ook weer uitschakelen in je instellingen als het je niet bevalt. Maar het is echt het proberen waard!